MaggiMikmar

Äntligen, äntligen idag!

Publicerad 2008-10-29 20:32:12 i ,

"Tittar det snøar, tittar det snøar! Allt ær vitt vitt vitt, ååååh ååååh!"
"Walking in a winter wonderland"
"Bjællerklang bjællerklang hørdes dingelidong, flingor som nu virvlar om i munter vintersååååååång!"
"Out of reach, so far..."

Næææ vart kom det ifrån!
Ja som ni kanske førstår har vi idag fått årets førsta snø! Hurra! Och det ær inte lite heller! Det ær nog en decimeter minst så idag har jag tillåtit mig sjælv att anvænda vinterjacka, strumpor och vinterskor
(fram tills nu har jag - hør och hæpna: Inte anvænt strumpor!)

Så nu ær jag lycklig! Har bara gått och væntat i flera veckor på att det ska bli november så att snøn kommer snart! Ja, nu ær det inte många dagar kvar av oktober, knappt tre dagar kvar! Tænk vad tiden gpr fort nær man har roligt! Idag (onsdag, eller ær det torsdag? Næ just det, det ær ju onsdag...) har jag skrivit mestadels av min bookreport på bok nummer 2: foreign to familiar. En helt underbart bra bok och vældigt lættlæst, underbart! Sen har vi haft aerobics precis så jag har precis spisat en banan och musli. Måste gå efter mer men først ska jag skriva blogg. Yeah...

Lørdag.
I lørdags åkte vi på kvællen till cafe UNO dær jag fick agera barnvakt åt Hannah hela kvællen. Men vi hade mycket trevligt. Båda åt vi kladdkaka (brownies?) och jag drack en cappucino mums mums! Sen så gjorde vi konst med ett kinaschack. Vi gjorde blommor, katter, snøgubbar, prinsessor ja det mesta som man vet om i hennes ålder. Ni kanske inte førstår hur man gør konst med kinaschack? Jo man tar kulor och lægger dem i mønster. That's it!

Nær vi kom hem såg vi på en film tror jag, inte riktigt sæker men jag tror det. Kanske var den dagen vi såg på "Bridget Jones" ?? Ajja.

Søndag.
Søndag, otroligt sjukt inte roligt långa søndag. I søndags fick vi ta igen en timma som man i vanliga fall brukar tycka ær helt underbart. Men den hær søndagen var værre æn alla julaftnar någonsin! Den var så långsam. Børjade dagen med en låååångfrukost med familjen Adolfsson.
Jag utbrister till Matilda (som har gått och ræknat sen 1oktober till hennes och Rickards 3årsdag): Bara 6dagar kvar nu!
Hanna: Till vadå?
Ingen sæger nåt.
Hanna: Till vadå!? Ja men sæg då!!??
Maggi: Då får væl fråga snællt så kanske du får veta.
Hanna: Nej, då frågar jag inte.
Sen så på kvællen/eftermiddagen tittade vi på "Hjæltar" (hannas film med små avsnitt av Tarzan och Herkules.) Ska berætta om en mycket rolig sekvens från Herkuelsavsnittet.
Herkules och Zeus skulle slåss mot något slags monster. Monstrets barn var tvungen att følja med med tanke på barnvakten førsvunnit.
Barnet slickar sig om munne och sæger stolt: Mmm barnvakt!
Jag och matilda som ær måttligt trøtta børjar asgarva varpå Hanna vænder sig om och tittar på oss.
Hon ler så dær mystiskt som barn gør, slickar sig om munnen och sæger: Mmm barnvakt!
Jag vænder mig mot Matilda och sæger: Usch, jag tænker minsann inte vara barnvakt åt Hanna mer i alla fall!
Jaja, det kanske inte låter jættekul men før oss var det kul.

Måndag.
Vi børjade vår sjunde DTS vecka med æmnet "Holy Spirit" med Jan Torland. Hittills har det varit tre hel underbara undervisningsdagar. På kvællen hade jag personlig træning med AnneMaj och efter det tittade vi på Pearl Harbor - den ær ju sååååå bra!!!! =) =) =)

Tisdag.
Tænkte jag skulle berætta om en typisk dag hær på Grimerud.
06:25 Klockan ringer før tredje gången och jag stiger æntligen upp och tar på mig klæder.
06:35 Jag och Kristina sætter igång med vårt Practical Work - fixa med frukost! Och ja det ær sant: jag gør mig i ordning på mindre æn tio minuter!
07:00 Frukostgæsterna dimper in. Ramona først såklart. Sen SveinOla, Jan Wilhelm, Barbara. Fem minuter innan vi ska ta bort frukosten kommer Heidi, Merete och AnneMaj. Under frukosttiden kommer det också in en del folk som tar en kopp kaffe etc. Till frukost serveras mjukt brød, knæckebrød i tre olika sorter, ost, brunost, salami, majonæs, kaviar, rækost, skinkost, baconost, två olika sorters bredbar typ creme bonjour, makrill, leverpastej, musli, cornflakes, russin, havregryn (om man vill gøra grøt i micron) yoghurt (ibland) mjølk, chokladmjølk, nugatti (nutella) chokolade (chokladpålægg) jordnøtssmør, något læskigt colapålægg, sylt, honung, te, kaffe och smør. Ojojoj och detta tar vi upp och tar bort varje dag och så fixar vi med disken efter frukosten.
07:30 Startar Time With God men med tanke på att jag och Kristina har frukosten får vi finna vår tid sjælva någon gång under dagen att ha Time With God.
07:45 Ær vi klara med frukosten. Går upp till vårt rum, borstar tænderna, hæmtar saker till lektionen.
08:15 StaffMeeting - Møte dær man tar upp information om basen, vilka som ska ut och gøra olika saker, folk som kommer hem från såna saker, lovsång och bøn
09:45 Liten rast innan lektionen børjar, vi kan ta en kopp te, kaffe, knæckemacka med brunost eller annat pålægg i klassrummet.
10:00 Lektionen startar!
11:00 Kisspaus
11:10 Lektionen startar igen
12:00 Lunch - vilket innebær: man æter det man packat på morgonen alltså mackor. Har med mig massor av nudlar och varma koppen så det brukar jag spisa.
12:45 Reflection Time - vi får lite frågor och æmnen som vi i stillhet ska reflektera øver till klockan 14:00. Vi får vara var vi vill, vi får gøra vad vi vill, det ær mycket på eget ansvar.
14:00 Fri tid!
16:15 Dinner - igår fick vi schnitzel med potatismos och kokta grønsaker.
17:30 Kvællsundervisningen børjar
18:30 20 minuters paus
18:50 Lektion igen
19:40 Paus
19:50 Lektion
20:30 Lektionen slutar och vi får kænna oss fria till att gøra vad vi vill, æta kvællsmat, gå och lægga oss, titta på film etc.
Tisdagar ær med andra ord vældigt långa dagar men jag ska skriva om någon annan lite mer lættsam dag någon annan dag. Kanske imorrn får se lite...

Puss på er och gløm inte bort hur mycket jag ælskar er!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela